Hakkımda
Çalışma Şekli: Psikanalitik /Psikodinamik Terapi, Psikodinamik Oyun Terapisi, Dinamik & Sistemik Çift Terapisi
ÖSYM tam burslu (%100) olarak girdiği Bahçeşehir Üniversitesi’nin Psikoloji ve Sosyoloji bölümlerinden çift anadal yaparak onur derecesiyle mezun olmuştur. 2016 yılında başladığı yüksek lisans eğitimini Maltepe Üniversitesi Klinik Psikoloji Programı’nda sürdürmüş, “yüksek onur” derecesiyle tamamlamış ve klinik tezinde “Bakım Merkezinde Kalan Psikoz Hastaları ile Destekleyici Grup Terapisi” uygulamış ve sonuçlarını araştırmasına eklemiştir.
Lisans eğitimi sırasında Balıklı Rum Hastanesi’nde Psikiyatrik Tedavi Kliniği ve Bağımlılık Tedavi Kliniğinde gönüllü olarak staj yapmış, ayrıca çeşitli danışmanlık merkezlerinde ve Suadiye Bakımevi’nde yaşlılar alanında çalışarak stajlarını tamamlamıştır. Sosyoloji tezini “sokak çocukları” olgusu üzerine yapan Müjgan Pekçetin; 2014 yılı lisans mezuniyeti sonrasında anaokullarında çocuklar ve ailelerle çalışmış, öncelikli şizofreni tanılı olan psikoz hastaları ile terapötik çalışmalar yürütmüştür. Çeşitli danışmanlık merkezlerinin Klinik Psikolog – Psikoterapist kadrosunda yer almıştır. 2021'de Kızılay Altıntepe Tıp Merkezi’nde klinik psikolog - psikoterapist olarak bir yılı aşkın süreyle çalışmış, "Yetişkin, Çocuk, Ergen, Çift ve Aile" alanlarında psikoterapi hizmeti vermiştir. Kızılay'daki görevinden sonra kendi merkezini kurmaya karar vermiştir.
2015’te Prof. Dr. Doğan Şahin tarafından verilen toplam 188 saat olmak üzere 112 saat teori ve 76 saat uygulamadan oluşan Dinamik Psikoterapi Eğitimi’yle birlikte klinik görüşmelere başlamış; Doç. Dr. Özden Bademci’den süpervizyon almıştır. Sonrasında süpervizyonlarını psikanalitik ekolde sürdürmeye devam etmiştir. Dinamik Psikoterapi başta olmak üzere bir akademik yıl boyunca Doç. Dr. Kuntay Arcan'dan aldığı Bilişsel Davranışçı Terapi eğitimi, Doç. Dr Neslihan Zabcı’dan ailelerle psikodinamik görüşme tekniklerini içeren ve oyun terapisini içeren “çocuk psikoterapisi” eğitimi almıştır. Nilüfer Devecigil'den Deneyimsel Oyun Terapisi eğitimi almıştır. Yrd. Doç. Dr., Psikiyatr Murat Dokur'un öğrencisi olan Aile ve Çift Terapisi Uzmanı Psk. Dan. Nuh Aktekin'den aldığı süpervizyon ile dinamik-sistemik bakış açısıyla çiftlerle çalışmaktadır. Yrd. Doç. Dr., Psikiyatr Murat Dokur'un verdiği EFTA-TIC (European Family Therapy Association – Training Institute Chamber – Avrupa Aile Terapisi Derneği – Eğitim Birimi) onaylı Aile ve Çift Terapisi eğitimine devam etmektedir. Ayrıca, bireylerin içsel dünyasını anlamaya yardımcı projektif testler (Rorschach ve Tematik Algı Testi) ve Türk Psikologlar Derneği’ tarafından verilen temel çocuk testleri uygulayıcısıdır. Müzik ve sahne sanatları ile ilgilenmekte olan, Boğaziçi Caz Korosu'nun da aralarında bulunduğu korolarda görev alan Müjgan Pekçetin, İstanbul Devlet Konservatuvarı Müzikal Bölümü’nde eğitim almıştır.
Psikeart ve Psikesinemada yazmaktadır.
Klinik Psikolog - Sosyolog Müjgan Pekçetin; çocuk, ergen, yetişkin ve çiftlerle çalışmaktadır.
Alandaki Uzmanlara Bireysel ve Grup Olarak Psikanalitik/ Psikodinamik Terapi Süpervizyonu vermektedir.
Yetişkinlerde; kaygı verici yaşantılar, depresif ruh hali, obsesif düşünceler, yoğun korkular ve panik hali, yetersizlik hissi, değersizlik hissi, ayrılık korkuları, isteksizlik, anlam arayışı, yalnızlık duygusu, boşluk hissi, kişisel ilişkilerde zorluk, bağlanma sorunları, özgüven kaybı, duygusal yeme, öfke, iş yaşamındaki zorluklar, uyum sorunları, şüphecilik, travma yaşantıları, yas ve kayıp konuları bireysel seanslarda çalışılan başlıca konulardır.
Katıldığı Başlıca Eğitimler / Sertifika Programları :
Psikodinamik Yönelimli Terapi
Prof. Dr. Doğan Şahin tarafından Ekim 2015- Mayıs 2018 tarihleri arasında düzenlenen, toplam 188 saat olmak üzere 112 saat teorik 76 saat uygulamadan oluşan “Kişilik, Kişilik Bozuklukları ve Dinamik Psikoterapi Eğitimi”ni içerir.
Sistemik - Dinamik Aile ve Çift Terapisi
Doç. Dr., Psikiyatr Murat Dokur tarafından verilen Avrupa Aile Terapisi Derneği - Eğitim Birimi EFTA-TIC (European Family Therapy Association - Training Institute Chamber) onaylı 2022 yılında başladığı Aile ve Çift Terapisi Eğitimi'ne devam etmektedir.
Bilişsel Davranışçı Terapi
Doç. Dr. Kuntay Arcan tarafından 2016-2017 tarihlerinde bir akademik yıl boyunca Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı kapsamında alınmıştır.
Deneyimsel Oyun Terapisi (DOT) Eğitimi
Deneyimsel yönlendirilmemiş oyun terapisi; Uzman, Klinik Psikolog Dr. Nilüfer Devecigil tarafından, Okan Üniversitesi aracılığıyla verilmiştir. Eğitim, 45 saatlik teori ve uygulama dersleri içerir. ( 05.09.2015 - 29.09.2015 tarihleri arasında alınmıştır. )
Psikanalitik / Psikodinamik Çocuk Psikoterapisi
Psikanalist, Doç. Dr Neslihan Zabcı tarafından 2016-2017 tarihlerinde Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı kapsamında alınmıştır.
Şema Terapi
Klinik Psikolog Dr. Sevda Sarı Demir tarafından 2016-2017 tarihlerinde Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı kapsamında alınmıştır.
Dinamik Yönelimli Cinsel Terapi
Prof. Dr. Doğan Şahin tarafından her hafta olmak üzere verilen, 23.09.2020 tarihinde başlayan eğitim iki ay boyunca alınmıştır.
Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi
Eğitim Dr. Nevin Dölek tarafından Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği aracılığıyla verilmiştir, toplam 20 akademik saat sürmüştür. Çocuk ve yetişkin odaklıdır. Teori dersi tamamlandıktan sonra, uygulama dersi yapılmıştır. 15.03.2014 - 16.03.2014 tarihleri arasında alınmıştır.
Rorschach Testi Eğitimi
Prof. Dr. Tevfika Tunaboylu İkiz tarafından verilmektedir. Eğitim 2 yıl süresince alınmış, kişinin ruhsal süreçlerini anlamaya ve tanılamaya çalışan projektif test ve uygulaması öğrenilmiştir.
Tematik Algı Testi Eğitimi
Prof. Dr. Tevfika Tunaboylu İkiz tarafından verilmektedir. Eğitim 1 yıl süresince alınmış, kişinin ruhsal süreçlerini anlamaya ve tanılamaya çalışan projektif test ve uygulaması öğrenilmiştir.
Temel Çocuk Testleri Eğitimi
Ankara Gelişim Tarama Envanteri, Peabody Resim Kelime Tanıma Testi, Resim Çizme Testleri, Bender Gestalt Görsel Motor Algı Testi, Cümle Tamamlama Testi (Beier), Duygu Durumu Ölçekleri.
Klinik Psikolog Dr. İlkiz Altınoğlu Dikmer tarafından, Türk Psikologlar Derneği aracılığıyla verilmiştir, toplam 32 saat olmak üzere 16 saat teori, 8 saat uygulama 8 saat süpervizyon .
Süre: 32 saat (16 saat teorik 8 saat uygulama 8 saat supervizyon)
“23.07.2014 - 24.07.2014” tarihleri arasında alınmıştır.
Projektif Testlere Kuramsal Giriş Eğitimi
Akademisyenler tarafından Rorshach Derneği aracılığıyla toplam 40 akademik saat süresince verilmiştir. 26.01.2015 - 30.01.2015 tarihleri arasında alınmıştır:
Konular:
Doğumdan Okul Çağına Ruhsal Gelişim - Funda Akkapulu Aydın
• Psikanalitik Açıdan Gelişim-I
• Psikanalitik Açıdan Gelişim-II
• Karl Abraham ve Nesne İlişkileri Kuramcılarının Klasik Gelişim Kuramına Katkıları
• Winnicott, Bion ve Anzieu Açısından İlk Dönem Anne Bebek İlişkisinde Temel Annelik İşlevleri
Okul Çağından Ergenliğe Ruhsal Gelişim - Neslihan Zabcı
• Okul Çağı (Latans) Dönemi Çocuğunun Ruhsal Özellikleri
• Erken Ergenlik Kavramı ve Değişen Dünya: Dünün Utangaç Çocuklarına Ne Oldu?
• Okul Çağı Dönemi ve Psikopatolojiler-I:“Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu”na Ruhsal Bakış: Psikanalitik Görüşler
• Okul Çağı Dönemi ve Psikopatolojiler-II: “Öğrenme Güçlüğü”ne Ruhsal Bakış: Psikanalitik Görüşler
Ergenlik Dönemi ve Ruhsal Gelişim - Bengi Pirim Düşgör
• Psikanalitik Kuramda Ergenliğin Yeri ve Tanımı
• Erinlik ve Ergenlikte Cinsel Organizasyon
• Peter Blos’un Kuramında Ergenlik ve Evreleri
• Ergenlikte Normallik ve Patoloji
Yetişkin Psikopatolojisi 1 - İrem Erdem Atak
• Nevroz Kuramı ve Güncel Yaklaşım
• Psikoz Kuramı
• Semptomlar ve Savunma Mekanizmaları
• Projektif Yöntemlerde Nevroz-Psikoz Ayrımı
Yetişkin Psikopatolojisi 2 - Elif Yavuz Sever
• Psikanalitik Kuramda Sınır İşleyişler
• Sınır İşleyişlerde Güncel Yaklaşımlar
• Psikanalitik Psikosomatik Kuram ve Temel Kavramlar
• Psikanalitik Psikosomatik Kuramda Güncel Yaklaşımlar
Kişilik Özellikleri Aşk ve Cinsel Yaşamı Nasıl Etkiliyor?
Prof. Dr. Doğan Şahin tarafından 17.04.2016 tarihinde verilmiştir.
Suç Psikoloisi ve Adli Ortamlarda Görüşme Teknikleri
Eğitim, Yrd. Doç. Dr. Alper Engeler tarafından Klinik ve Adli Psikoloji Derneği aracılığıyla, 6 saat süresince. 22.07.2013 tarihinde alınmıştır.
Sosyoloji Tez Çalışması (Lisans):
Children living and working on the streets in the big cities "Street Children"
Klinik Psikoloji Tez Çalışması (Yüksek Lisans):
Bakım Merkezinde Kalan Psikoz Hastalarıyla Gerçekleştirilen Psikososyal Destek Grup Çalışması
Katıldığı Başlıca Seminerler/ Kongreler:
05.10.2019 - Düşler, Düşlemler - İstanbul Psikanaliz Derneği ve PSİKE İstanbul ortak etkinliği
01.10.2019- Çiftler ilk seansta ne anlatıyor ve ne bekliyorlar? – Dr.Alper Hasanoğlu –Fransız Lape Hastanesi
29.09.2019- Çocuk. Ergen ve Sanal Dünya - Psikanalistlerle Çocuk ve Ergen Söyleşileri 21.10.2018- Bugün Anne Baba Olmak - Psikanalistlerle Çocuk ve Ergen Söyleşileri 22.09.2018 - Günümüz Çocuğunun Dramı / Psikanalistlerle Çocuk ve Ergen Söyleşileri 08.12.2017/ 09.12.2017 /10.12.2017 - Uluslararası Müzik Terapi Sempozyomu 03.12.2018/ 14.12.2018 - İstanbul Üniversitesi 8. Psikoloji Günleri “Sessizlik” 19.12.2015- Psikoloji Günleri: Müzik ve Psikoloji
17.01.2015- Ebeveyn Otoritesi ve Perinatal Terapötik Konsültasyon - Sylvain Missonnier 20.12.2014- Psikozlarda Kayıp Sorunsalları - François-David Camps
28.11.2014/ 30.11.2014 - Cinsellik ve Cinsel Tedaviler X. Ulusal Kongresi 21.06.2014/ 22.06.2014 - “1. Uluslararası Disleksi Kongresi”
16.04.2012- The Self and Its Brain: Evidence From Neuroimaging -Dr. Georg Northoff
01.04.2012- Reading and Language Disability in Infants and Children- Dr. Sarah Kuppen
27.03.2012- Psikanaliz Sohbetleri- Lacan, l'inter-dit: Elements of an Introduction -Dr. Dimitris Agouridas
25.11.2011- Longitudinal Device Generated Data Konferansı- Theodore Walls
18.12.2010 - Development in Motion: Decision-Making in Infants' Adaptive Locomotion -Prof. Sarah Berger
16.06.2009- Science And Religion Christian and Muslim Perspectives
25.04.2009- Ben ve Öteki: Ötekileştirmenin Kaynakları ve İşleyiş Süreçleri Sempozyumu
2009 - Bahçeşehir Üniversitesi Kadın, Demokrasi ve Şiddet Paneli
18.03.2009 - 21. Yüzyılda Global Göç ve Eğitim Sempozyumu
Eğitim
Eğitim ve Mesleki Deneyim
2010 - 2014
Bahçeşehir Üniversitesi
Psikoloji
2008 - 2014
Bahçeşehir Üniversitesi
Sosyoloji
Psikoloji lisans eğitimini %100 ÖSYM burslu olarak İngilizce eğitim diliyle tamamlamıştır.
Sosyoloji lisans eğitimi %100 ÖSYM burslu olarak İngilizce eğitim diliyle tamamlamıştır. Sosyoloji bölümünden "Göç ve Sokak Çocukları Olgusu" üzerine tezini vererek mezun olmuştur.
2016 - 2019
Maltepe Üniversitesi
Klinik Psikoloji
Psikodinamik Terapi Eğitiminin yanında, Bilişsel Davranışçı Terapi ve Şema Terapi eğitimi almıştır. Klinik Psikolog Doç. Dr. Özden Bademci’den süpervizyon almıştır. Klinik Psikoloji tezinde “Bakım Merkezinde Kalan Psikoz Hastalarıyla Gerçekleştirilen Psikososyal Destek Grup Çalışması”nı yürütmüş ve araştırmasının sonuçlarını tezine eklemiştir.